Key Lime Sorbet
Sorbet limonkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 3 i kosztuje 2,67 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką kluczowe konfitury z limonki, skórkę z limonki, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier, konfitury i 1 szklankę sody w średnim rondlu i mieszaj na małym ogniu, aż cukier i przetwory stopią się.
Dodaj sok z cytrusów i skórkę. Wymieszać pozostałą sodę, przenieść do czystego, zakrytego pojemnika i dokładnie schłodzić, 2 do 3 godzin.
Obracać mieszaninę w maszynie do lodów i przetwarzać zgodnie z instrukcjami twórców lub aż mieszanina osiągnie konsystencję twardego błota. Mieszaninę zwrócić do pojemnika z pokrywką i utwardzić w zamrażarce na 1 godzinę przed podaniem.
Jeśli sorbet ma być zamrożony dłużej niż 2 godziny, należy przejść z zamrażarki do lodówki na około pół godziny przed podaniem. Jeśli lubisz bardziej asertywny sorbet, podwoić ilość skórki cytrusowej.