Ketmia Jadalna (Okra)

Ketmia Jadalna (Okra)
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Afgańska Okra może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 117 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, okra, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Afghan Monkey, Afghan Ruz Bukhari, oraz Ambrozja Afgańska-Haf-Miwah.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli, i gotować, aż zmiękną i ciemnobrązowy, o 15 protokół. Wymieszaj pastę pomidorową, aż nie pozostaną żadne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać okrę, posypać kurkumą, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
PieprzPieprz
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
3
Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, i gotuj na wolnym ogniu, aż okra będzie bardzo delikatna, a sos lekko zgęstnieje, 15 do 20 minut. Przed podaniem ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
WodaWoda
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn