Kebaby z łososia tajskiego ze słodkim chilli i limonkowym dipem

Kebaby z łososia tajskiego ze słodkim chilli i limonkowym dipem
Przepis tajski kebab z łososiem ze słodkim dipem chilli i limonką może zaspokoić Twoje Amerykańskie pragnienie w około 30 minut. Na $3.97 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 149 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga sosu chilli, soku z limonki, łososia g 5oz i oleju. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Filiżanki z tajskiego mango, chilli i limonki, Tajskie kulki rybne z chili i majonezem limonkowym, oraz Kokosowa, Limonkowa i Chilli zapiekana ryba z tajskimi klinami ziemniaczanymi.

Instrukcje

1
Połącz słodki sos chilli i sok z limonki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać połowę mieszanki do miski do serwowania. Łososia przełożyć na 4 szaszłyki i posmarować pozostałym sosem chilli. Marynować 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie bardzo gorąca. Nadmiar marynaty wstrząsnąć z kebabów, następnie skropić oliwą, przyprawić i smażyć przez 8 minut, obracając od czasu do czasu, aż łosoś będzie nieprzezroczysty i łatwo odleci z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podawać na gorąco z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn