Karmelizowany Pomarańczowy Flan Z Dyni

Karmelizowany Pomarańczowy Flan Z Dyni
Przepis karmelizowany pomarańczowy Flan z dyni może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 6 godzin i 15 minut. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 54 grosze za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, skórkę pomarańczową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miodowo-karmelizowane gruszki z Flanem pomarańczowo-waniliowym, Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, oraz Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 i umieścić 2 1/4 - do 2 1/2-qt. suflet danie w piekarniku do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier zmieni kolor na złoty, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia i wymieszać skórkę z 1 pomarańczy. Chroniąc dłonie, wyjmij naczynie z piekarnika i wlej karmelizowany cukier do środka. Przechyl naczynie, aż syrop zgęstnieje i równomiernie pokryje dno i 1 do 2 cali. do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podgrzać czajnik wody do wrzenia. W misce ubijamy pozostałe 2/3 szklanki cukru i skórkę z 1 pomarańczy z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać do naczynia suflet i ustawić naczynie w 9-in. kwadratowa patelnia do pieczenia. Umieść patelnię z naczyniem na stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wlać wrzącą wodę na patelnię w połowie strony Suflera.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec, aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wyjdzie czysty, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Wyjąć naczynie z wody i ostudzić na stojaku, a następnie schłodzić, przykryty, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Uruchom cienką metalową szpatułkę wokół wnętrza naczynia, a następnie odwróć na głęboką płytkę. Ustaw suflet w gorącej wodzie na 10 minut, aby poluzować syrop (nie wszystko odpadnie); zeskrobaj syrop na flanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Pokrój flan w kliny.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Fableist Tempranillo z oceną 4.1 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Fableist Tempranillo
Fableist Tempranillo
Wypełnione jagodami, czarną porzeczką i gorzką czekoladą. Wino ma aksamitne uczucie w ustach z utrzymującym się wykończeniem, które jest ciepłe i satysfakcjonujące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn