Karmelizowany Pomarańczowy Flan Z Dyni
Przepis karmelizowany pomarańczowy Flan z dyni może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 6 godzin i 15 minut. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 54 grosze za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, skórkę pomarańczową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miodowo-karmelizowane gruszki z Flanem pomarańczowo-waniliowym, Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, oraz Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i umieścić 2 1/4 - do 2 1/2-qt. suflet danie w piekarniku do ogrzania.
Gotować 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier zmieni kolor na złoty, 8 do 12 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać skórkę z 1 pomarańczy. Chroniąc dłonie, wyjmij naczynie z piekarnika i wlej karmelizowany cukier do środka. Przechyl naczynie, aż syrop zgęstnieje i równomiernie pokryje dno i 1 do 2 cali. do góry.
Podgrzać czajnik wody do wrzenia. W misce ubijamy pozostałe 2/3 szklanki cukru i skórkę z 1 pomarańczy z pozostałymi składnikami.
Wlać do naczynia suflet i ustawić naczynie w 9-in. kwadratowa patelnia do pieczenia. Umieść patelnię z naczyniem na stojaku piekarnika.
Wlać wrzącą wodę na patelnię w połowie strony Suflera.
Piec, aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wyjdzie czysty, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Wyjąć naczynie z wody i ostudzić na stojaku, a następnie schłodzić, przykryty, co najmniej 4 godziny.
Uruchom cienką metalową szpatułkę wokół wnętrza naczynia, a następnie odwróć na głęboką płytkę. Ustaw suflet w gorącej wodzie na 10 minut, aby poluzować syrop (nie wszystko odpadnie); zeskrobaj syrop na flanie.