Karaibska Ryba Z Salsą Mango

Karaibska Ryba Z Salsą Mango
Karaibska ryba z Mango Salsan to pescatarian danie główne. Ten przepis zawiera 5 porcji z 298 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Za $3.18 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, paprykę, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. 71 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwica Karaibska Z Salsą Mango, Tacos z wędzoną rybą z Karaibską salsą, oraz Karaibskie Tacos z krewetkami z salsą Mango.

Instrukcje

1
Wymieszaj w misce paprykę, curry w proszku, kminek, ziele angielskie, imbir, kolendrę, sól, czarny pieprz, koper włoski i pieprz cayenne; odłóż mieszankę przypraw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KolendraKolendra
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PaprykaPapryka
Koper WłoskiKoper Włoski
ImbirImbir
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
W misce lekko Wrzuć mango, ananasa, czerwoną paprykę, czarną fasolę, czerwoną cebulę i kolendrę do miski; wlej sok z limonki na mieszankę mango i ponownie wrzuć. Przykryj miskę i wstaw do lodówki, aż ostygnie, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Czarna FasolaCzarna Fasola
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
AnanasAnanas
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Ubij jajko i mleko w misce. W osobnej płytkiej misce wymieszaj okruchy panko z kokosem. Wymieszaj około 1 łyżki mieszanki przypraw lub do smaku do mieszanki okruchów panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
KokosKokos
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Zanurz filety z tilapii w mieszance jajecznej, a następnie delikatnie dociśnij do mieszanki okruchów panko, aby pokryć obie strony filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zetrzyj luźne okruchy, a następnie włóż filety do gorącego oleju. Smażyć na patelni, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku i złocistobrązowa Na zewnątrz, 3 do 5 minut z każdej strony lub w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać z salsą mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczarna fasola, opłukana i osuszona (opcjonalnie)czarna fasola, opłukana i osuszona (opcjonalnie)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pieprz cayenne (opcjonalnie)pieprz cayenne (opcjonalnie)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielone nasiona kopru włoskiego (opcjonalnie)mielone nasiona kopru włoskiego (opcjonalnie)3(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,imbir mielonyimbir mielony3(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1mango-obrane, posiekane i pokrojone w kostkęmango-obrane, posiekane i pokrojone w kostkę796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek lub w razie potrzebyoliwa z oliwek lub w razie potrzeby2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko bułka tartaPanko bułka tarta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży ananasposiekany świeży ananas1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana1cebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych567(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)filety tilapiafilety tilapia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony niesłodzony kokos lub do smaku (opcjonalnie)suszony niesłodzony kokos lub do smaku (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia42
Magazyn