Jęczmień, dyni i Risotto Shiitake

Jęczmień, dyni i Risotto Shiitake
Jęczmień, dyni, i Shiitake Risotto może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, dyni, bulion warzywny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jęczmienne Risotto z kapustą i dyni, Risotto Z Pieczonego Jęczmienia Z Dyni, oraz Risotto z jęczmieniem i grzybami Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć squash, 1 łyżka oleju, i 1/4 łyżeczka soli; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż mieszankę do squasha w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec w temperaturze 450 przez 25 minut, mieszając raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać grzyby; smażyć 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Przenieść mieszaninę grzybów do miski; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj cebulę; smażyć 4 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodać jęczmień i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
CzosnekCzosnek
10
Dodać wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
11
Dodać bulion, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż jęczmień będzie miękki i ciecz jest prawie wchłaniany.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
12
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać z dyni, grzybami i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TymianekTymianek
13
Podawać natychmiast.
14
Uwaga na wino: 2008 J Lohr Riverstone Chardonnay (Kalifornia, $1
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
WinoWino
15
jest maślanym, pięknym partnerem tego kremowego risotto. Nuty owoców tropikalnych, Dojrzała gruszka, melon i aromaty wanilii łączą się w wino, które obejmie bogate smaki w tym daniu. -- Natalia MacLean
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
WaniliaWanilia
GruszkaGruszka
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn