Jamaican Jerk Chicken

Jamaican Jerk Chicken
Jamaican Jerk Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 65g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego pieprzu, habanero chiles, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jamaican Jerk Chicken, Jamaican Jerk Chicken, oraz Jamaican Jerk Chicken.

Instrukcje

1
Gotuj rum i 2 łyżki wody w małym rondlu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę rumu do blendera; dodać ocet i kolejne 12 składników i miksować aż będzie prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przenieść 2 łyżki jerk przyprawy do małej miski; wymieszać w ketchup i sos sojowy do sosu. (Jerk przyprawy i sos mogą być wykonane 1 dzień naprzód; przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
Sos SojowySos Sojowy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ułóż kurczaka w dużej patelni lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Wlać sok z limonki; obrócić do płaszcza. Łyżka jerk przyprawa nad kurczakiem i wcierać. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, obracając od czasu do czasu. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Cały KurczakCały Kurczak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
Rozgrzej piekarnik do 177° lub przygotuj grilla (średnie ciepło).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Kurczaka wyjąć z marynaty przyprawowej; posypać solą i pieprzem. Jeśli pieczenie kurczaka w piekarniku, ułóż kurczaka, skórą do góry, na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń, aż kurczak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy najgrubsza część uda jest Przekłute widelcem, o 50 protokół. Jeśli grillujesz kurczaka, umieść kurczaka, skórkę w dół, na stojaku do grillowania, przykryj i grilluj, aż kurczak zostanie ugotowany, obracając od czasu do czasu i regulując ciepło, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 50 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sól I PieprzSól I Pieprz
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
8
Każdy kurczak pokroić w pół na kawałki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS

Składniki

3kilogramykurczaki, połówki wzdłużnie, opłukane, poklepane na suchokurczaki, połówki wzdłużnie, opłukane, poklepane na sucho2Scotch bonnet chiles lub habanero chiles z nasionami, posiekaneScotch bonnet chiles lub habanero chiles z nasionami, posiekane21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)3(zima)ciemny rumciemny rum2(zima)suszony tymianeksuszony tymianek4ząbki czosnku, obrane, posiekaneząbki czosnku, obrane, posiekane10zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet słodowyocet słodowy21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn