Jagody w galaretce szampańskiej
Jagody w galarecie szampańskiej z grubsza 50 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 176 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś maliny, wodę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 35%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jagody z kremem szampańskim, Galaretka Szampańska, oraz Jagody nasączone szampanem z bitą śmietaną.
Instrukcje
Wlej wodę do dużego rondla; posyp żelatyną.
Dodaj cukier. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier i żelatyna się rozpuszczą (nie gotuj).
Odmierz 4 szklanki szampana; odłóż pozostały szampan i schłódź do innego użytku. Powoli wymieszaj 4 szklanki szampana i 2 szklanki soku winogronowego do rondla.
Przenieś do 13-calowego. x 9-w. naczynie pokryte sprayem do gotowania. Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Używając tłuczka do ziemniaków, delikatnie rozbij galaretkę szampańską.
Ułóż galaretkę i jagody w 12 daniach deserowych. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny przed podaniem.