Jagodowo-Licious Crisp
Berry-Licious Crisp wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis na lakto ovo jest przeznaczony dla 9 osób i kosztuje 44 centy za porcję . Ten deser ma 214 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga żurawiny, cukru, masła i skrobi kukurydzianej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11% , to danie nie jest tak niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Koktajle o smaku bardzo jagodowych , Miska smoothie o smaku jagód i Miska smoothie o smaku jagód .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jagody i jabłko.
Połącz cukier i skrobię kukurydzianą; posypać owocami i delikatnie wymieszać.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. W małej misce połącz mąkę i brązowy cukier; pokroić na masło, aż się rozpadnie.
Posypać mieszanką owocową.
Piec w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do momentu, aż nadzienie zacznie się pienić, a polewa będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do Crisp. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "