Indyk z sosem śmietanowym curry może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 2,92 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3 osobom. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 41 g białka i 18 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga piersi z indyka, curry w proszku, cebuli i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżkami wynoszący 74%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Indyk z estragonem w sosie śmietanowym, Indyk w sosie śmietanowym z koniakiem i Zupa z indyka w curry (z resztkami indyka).
Instrukcje
1
W małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę i curry w proszku, aż uzyskasz gładką masę; stopniowo dolewać bulionu i mleka. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając; gotować i mieszać 1-2 minuty lub do momentu zgęstnienia.