Sos ziołowy Faz
Sos ziołowy Faz to bezglutenowe, całe 30, i pescatarian przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Kosztorysowanie 1,54 zł za porcję, ten przepis jest raczej niedrogi. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, lekko, szczypiorek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak w sosie ziołowym, Halibut z sosem ziołowym, oraz Sos ze świeżych ziół dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz 2 szklanki lekko zapakowanych, opłukanych i odsączonych liści świeżej bazylii; 1/2 szklanki lekko zapakowanej, opłukanej i odsączonej natki pietruszki włoskiej; 1/2 szklanki posiekanego szczypiorku; 1/4 szklanki oliwy z oliwek; 2 łyżki soku z cytryny; 4 łyżeczki odsączonych kaparów; 1 łyżeczka pasty anchois; i 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku. Wirować do pured gładkie, skrobanie boków pojemnika w razie potrzeby. Jeśli sos do 1 dnia do przodu, przykryć i schłodzić.