Idealne ziemniaki zapiekane
Perfect Potatoes au Gratin to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 16 porcji. Ta przystawka ma 385 kalorii, 9 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 23 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, ostry cheddar, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Perfect Potatoes au Gratin, Perfect Potatoes au Gratin i Perfect Potatoes au Gratin.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj masłem duże naczynie do pieczenia.
Ziemniaki pokroić w słupki, a następnie pokroić je w kostkę.
W misce połącz śmietanę i mleko.
Dodać mąkę, sól i odrobinę pieprzu.
Dokładnie wymieszaj, aby mąka połączyła się z mieszaniną mleka i śmietanki.
Do przygotowanego naczynia do zapiekania włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i wylej na wierzch kremową masę.
Przykryj naczynie folią i piecz przez 20 do 30 minut.
Zdjąć folię i piec jeszcze 15 do 20 minut. Tuż przed podaniem posyp startym serem i włóż ponownie do piekarnika, aż ser się roztopi i zacznie pienić, czyli od 3 do 5 minut.
Posyp zieloną cebulą i podawaj na gorąco. Kremowy, marzycielski i boski.