Hamburgery z tuńczykiem tajskim z majonezem imbirowo-cytrynowym

Hamburgery z tuńczykiem tajskim z majonezem imbirowo-cytrynowym
Przepis Thai hamburgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-cytrynowym jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 2,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 57g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Burgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-musztardowym, Super Zdrowe Burgery Z Tuńczykiem Z Cytryną Czosnek Majonez, oraz Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wrzucić ogórki, cebulę, ocet, 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Doprawić pieprzem i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W moździerzu lub średniej misce, używając tylnej części łyżki, rozgnieść imbir z czosnkiem, chile i pozostałą 1 łyżeczkę cukru do pasty. Wymieszać z sosem rybnym, kolendrą i bazylią. Na czystej desce do krojenia cienko pokroić tuńczyka. Ułóż plastry i pokrój w cienkie zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pokrój zapałki w szorstką kostkę, a następnie posiekaj, aż kawałki będą w przybliżeniu 1/8 cala.
4
Dodać tuńczyka do pasty imbirowej i mieszać, aż równomiernie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Za pomocą lekko zwilżonych rąk, kształt mieszaniny tuńczyka na 4 paszteciki o grubości 1 cala. Ustaw je na dużym talerzu wyłożonym folią. Schłodzić hamburgery z tuńczykiem na 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Rozpal grilla. W małej misce, połączyć olej roślinny z olejem sezamowym. Lekko posmaruj hamburgery i wycięte boki bułek olejem. Gdy ogień jest średnio gorący, posmaruj ruszt olejem. Grill hamburgery przez 6 minut, obracając raz, średnio rzadkie. Przenieść hamburgery z dala od ciepła i grill ścięte boki bułki aż do tosty, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Odcedzić sałatkę ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
8
Rozprowadzić majonez imbirowo-cytrynowy na ściętych bokach bułek i ustawić hamburgery z tuńczykiem na dnie. Top z sałatką ogórkową i orzeszkami ziemnymi. Przykryć hamburgery z bułkami i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn