Hamburgery z tuńczykiem tajskim z majonezem imbirowo-cytrynowym
Przepis Thai hamburgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-cytrynowym jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 2,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 57g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Burgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-musztardowym, Super Zdrowe Burgery Z Tuńczykiem Z Cytryną Czosnek Majonez, oraz Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić ogórki, cebulę, ocet, 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Doprawić pieprzem i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
W moździerzu lub średniej misce, używając tylnej części łyżki, rozgnieść imbir z czosnkiem, chile i pozostałą 1 łyżeczkę cukru do pasty. Wymieszać z sosem rybnym, kolendrą i bazylią. Na czystej desce do krojenia cienko pokroić tuńczyka. Ułóż plastry i pokrój w cienkie zapałki.
Pokrój zapałki w szorstką kostkę, a następnie posiekaj, aż kawałki będą w przybliżeniu 1/8 cala.
Dodać tuńczyka do pasty imbirowej i mieszać, aż równomiernie połączone.
Za pomocą lekko zwilżonych rąk, kształt mieszaniny tuńczyka na 4 paszteciki o grubości 1 cala. Ustaw je na dużym talerzu wyłożonym folią. Schłodzić hamburgery z tuńczykiem na 20 protokół.
Rozpal grilla. W małej misce, połączyć olej roślinny z olejem sezamowym. Lekko posmaruj hamburgery i wycięte boki bułek olejem. Gdy ogień jest średnio gorący, posmaruj ruszt olejem. Grill hamburgery przez 6 minut, obracając raz, średnio rzadkie. Przenieść hamburgery z dala od ciepła i grill ścięte boki bułki aż do tosty, 1 minuta.
Odcedzić sałatkę ogórkową.
Rozprowadzić majonez imbirowo-cytrynowy na ściętych bokach bułek i ustawić hamburgery z tuńczykiem na dnie. Top z sałatką ogórkową i orzeszkami ziemnymi. Przykryć hamburgery z bułkami i służyć.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.