Gulasz z królika z pieczarkami

Gulasz z królika z pieczarkami
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni, gulasz z królika z grzybami może być świetny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.37 za porcję. 1032 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka tymianku, kurczak bulion, grzyby moczenie wody, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Królika, Wiosenny Gulasz Z Królika, oraz Hunters Królik Gulasz są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
suszone borowiki w wodzie: suszone borowiki namoczyć w 2 szklankach gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Królika pokroić na kawałki i dobrze posolić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Użyj całego królika w tym naczyniu-możesz wyłowić żebra i inne części, które mają niewiele mięsa lub nie mają go później; dodadzą witalnego smaku gulaszowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
GulaszGulasz
3
Opcjonalny krok z wątrobą królika: jeśli zamierzasz zrobić zagęszczacz do wątroby crème fraiche, drobno zmielić wątrobę królika i przenieść ją do małej miski. Energicznie wymieszać w około 1 1/2 łyżki crème fraiche lub śmietany. Teraz umieść mieszaninę na drobno oczkach sito nad miską i przepchnij ją gumową szpatułką. Zarezerwuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Cały KrólikCały Królik
WątrobaWątroba
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 191°. pokrój górną trzecią główkę czosnku i polej oliwą z oliwek. Owinąć głowy luźno w folię i piec przez 45 minut do godziny, lub aż goździki będą miękkie i brązowe. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Przygotować świeże grzyby, pokroić w kostkę nawodnione borowiki, zapisać płyn do namaczania grzybów: odciąć twarde końce łodyg grzybów i wyrzucić lub zapisać na zapas. Z grubsza posiekać lub pokroić grzyby i odstawić. Pokroić w kostkę nawodnione borowiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
6
Do innej miski wlać wodę moczącą porcini ręcznikiem papierowym. Zaparkuj płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Podgrzać duży garnek o grubym dnie na dużym ogniu przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać grzyby i wstrząsnąć garnkiem. Ciągle mieszając, podsmażamy grzyby na sucho, aż uwolnią wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Zmniejsz temperaturę do średniej. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać kawałki grzybów z dna patelni. Lekko posolić grzyby. Gdy płyn grzybowy w większości zniknie, wyjmij je do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Dodaj masło do garnka. Gdy masło się roztopi, należy zmniejszyć temperaturę do średniej. Poklep kawałki królika do sucha i umieść na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Pracuj partiami, jeśli potrzebujesz, nie tłocz patelni. Brąz kawałki dobrze ze wszystkich stron.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjmij kawałki królika z garnka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Sauté szalotki: zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i dodać szalotki do garnka. Sauté aż szalotki są ładnie zwiędłe, o 3 protokół. Mieszać od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Posypać wszystko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Wycisnąć prażony czosnek do płynu do namaczania grzybów: podczas gotowania szalotki, wycisnąć prażony czosnek do wody do namaczania grzybów, które zostały napięte, a następnie ubić go razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Dodaj sherry lub białe wino do szalotki w garnku. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Niech sherry zagotuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3
Dodać mieszankę czosnku pieczonego z grzybami i wywar i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4
Dodać tymianek, grzyby, królika, pasternak, doprowadzić do duszenia i gotować: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
PasternakPasternak
Cały KrólikCały Królik
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5
Dodać tymianek, wszystkie grzyby, królika i pasternak i doprowadzić wszystko do gołej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
PasternakPasternak
Cały KrólikCały Królik
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Dusić delikatnie przez 90 minut. Chcesz, żeby mięso było blisko odpadnięcia z kości. Jeśli chcesz, możesz wyłowić wszystkie kawałki królika i wyciągnąć mięso z kości – to sprawia, że danie jest mniej atrakcyjne, ale łatwiej będzie je jeść. Smak soli tuż przed podaniem i dodać w razie potrzeby. Wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodaj mieszaninę wątroby w przypadku użycia: jeśli używasz mieszanki crème fraiche-liver do zagęszczania gulaszu, wyłącz ogień. Gdy gulasz przestanie bulgotać, dodaj mieszaninę i pozwól jej podgrzać przez minutę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
WątrobaWątroba
GulaszGulasz
8
Podawać z chrupiącym bochenkiem chleba, zieloną sałatką i obfitym białym winem, wytrawną różą lub jasnoczerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Pendulum Cabernet Sauvignon z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn