Gulasz z królika z pieczarkami
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni, gulasz z królika z grzybami może być świetny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.37 za porcję. 1032 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka tymianku, kurczak bulion, grzyby moczenie wody, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Królika, Wiosenny Gulasz Z Królika, oraz Hunters Królik Gulasz są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
suszone borowiki w wodzie: suszone borowiki namoczyć w 2 szklankach gorącej wody.
Królika pokroić na kawałki i dobrze posolić.
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Użyj całego królika w tym naczyniu-możesz wyłowić żebra i inne części, które mają niewiele mięsa lub nie mają go później; dodadzą witalnego smaku gulaszowi.
Opcjonalny krok z wątrobą królika: jeśli zamierzasz zrobić zagęszczacz do wątroby crème fraiche, drobno zmielić wątrobę królika i przenieść ją do małej miski. Energicznie wymieszać w około 1 1/2 łyżki crème fraiche lub śmietany. Teraz umieść mieszaninę na drobno oczkach sito nad miską i przepchnij ją gumową szpatułką. Zarezerwuj w lodówce.
Pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 191°. pokrój górną trzecią główkę czosnku i polej oliwą z oliwek. Owinąć głowy luźno w folię i piec przez 45 minut do godziny, lub aż goździki będą miękkie i brązowe. Odstawić do ostygnięcia.
Przygotować świeże grzyby, pokroić w kostkę nawodnione borowiki, zapisać płyn do namaczania grzybów: odciąć twarde końce łodyg grzybów i wyrzucić lub zapisać na zapas. Z grubsza posiekać lub pokroić grzyby i odstawić. Pokroić w kostkę nawodnione borowiki.
Do innej miski wlać wodę moczącą porcini ręcznikiem papierowym. Zaparkuj płyn.
Podgrzać duży garnek o grubym dnie na dużym ogniu przez 1 minutę.
Dodać grzyby i wstrząsnąć garnkiem. Ciągle mieszając, podsmażamy grzyby na sucho, aż uwolnią wodę.
Zmniejsz temperaturę do średniej. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać kawałki grzybów z dna patelni. Lekko posolić grzyby. Gdy płyn grzybowy w większości zniknie, wyjmij je do miski.
Dodaj masło do garnka. Gdy masło się roztopi, należy zmniejszyć temperaturę do średniej. Poklep kawałki królika do sucha i umieść na patelni.
Pracuj partiami, jeśli potrzebujesz, nie tłocz patelni. Brąz kawałki dobrze ze wszystkich stron.
Wyjmij kawałki królika z garnka i odstaw na bok.
Sauté szalotki: zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i dodać szalotki do garnka. Sauté aż szalotki są ładnie zwiędłe, o 3 protokół. Mieszać od czasu do czasu.
Wycisnąć prażony czosnek do płynu do namaczania grzybów: podczas gotowania szalotki, wycisnąć prażony czosnek do wody do namaczania grzybów, które zostały napięte, a następnie ubić go razem.
Dodaj sherry lub białe wino do szalotki w garnku. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka.
Niech sherry zagotuje się o połowę.
Dodać mieszankę czosnku pieczonego z grzybami i wywar i wymieszać, aby połączyć.
Dodać tymianek, grzyby, królika, pasternak, doprowadzić do duszenia i gotować:
Dodać tymianek, wszystkie grzyby, królika i pasternak i doprowadzić wszystko do gołej gotować.
Dusić delikatnie przez 90 minut. Chcesz, żeby mięso było blisko odpadnięcia z kości. Jeśli chcesz, możesz wyłowić wszystkie kawałki królika i wyciągnąć mięso z kości – to sprawia, że danie jest mniej atrakcyjne, ale łatwiej będzie je jeść. Smak soli tuż przed podaniem i dodać w razie potrzeby. Wymieszać natkę pietruszki.
Dodaj mieszaninę wątroby w przypadku użycia: jeśli używasz mieszanki crème fraiche-liver do zagęszczania gulaszu, wyłącz ogień. Gdy gulasz przestanie bulgotać, dodaj mieszaninę i pozwól jej podgrzać przez minutę przed podaniem.
Podawać z chrupiącym bochenkiem chleba, zieloną sałatką i obfitym białym winem, wytrawną różą lub jasnoczerwonym winem.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Pendulum Cabernet Sauvignon z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec