Grillowany łosoś z bazylią i miętą

Grillowany łosoś z bazylią i miętą
Grillowany łosoś z bazylią i miętą to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 0g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać bazylia, sól morska, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony łosoś z sosem Bazyliowo-miętowym - 7 punktów, Grillowana Halloumi z arbuzem i olejkiem Bazyliowo-miętowym, oraz Grillowana Opah Z Miętą I Bazylią Chutney dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Obie strony plasterków cytrusów posmarować 1/2 łyżki oleju, następnie posmarować rybę 1 łyżką oleju i doprawić solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Grill plastry cytrusowe, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku do grilla, obracając się raz, aż pojawią się znaki grilla, łącznie 2 do 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieś plasterki cytrusów na talerz, a następnie, jeśli używasz grilla gazowego, zmniejsz ciepło do umiarkowanego. Grilluj ryby, skórki w dół, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, aż skóra będzie chrupiąca, 3 do 4 minut. Obróć każdy kawałek ryby na 1 stronę i grilluj 1 minutę. Odwróć się na przeciwną stronę i grill, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Rybę przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Podgrzać bazylii i mięty w pozostałych 1/4 Puchar oleju w ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zioła są po prostu zwiędły, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
ZiołaZioła
MiętaMięta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podawać ryby z herbed oleju i top z plasterkami cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby i cytrusy można gotować na patelni grillowej. Gotuj cytrusy na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego i gotuj ryby, skórkę najpierw w dół, obracając raz, łącznie od 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn