Grillowany tuńczyk Bruschetta z Chipotle Crème Fraîche

Grillowany tuńczyk Bruschetta z Chipotle Crème Fraîche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanego tuńczyka Bruschetta z Chipotle Crème Fraîche. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przejdź do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, crème fraîche, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalafior z Chipotle Crème Fraîche, Czarna fasola & Chipotle Tostadas z Creme Fraîche, oraz Słodkie ziemniaki Burritos z czarnej fasoli z Chipotle Crème Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym, płytkim naczyniu połącz cydr i 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
2
Dodaj steki z tuńczyka i włączyć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3
Odstawić na 15 minut, obracając raz.
4
W międzyczasie zapal grill. W średniej misce wymieszać crme frache z Chipotle, czosnek, posiekaną bazylią i jabłkiem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Grilluj na gorącym ogniu, obracając się raz, aż lekko zwęglone Na zewnątrz i rzadkie Wewnątrz, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przełożyć na talerz.
7
Posmaruj plastry ciabatta po obu stronach oliwą z oliwek i grilluj na gorącym ogniu, aż usmażysz je z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
CiabattaCiabatta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Tuńczyka pokroić w plastry o grubości 1/3 cala i ułożyć plastry na tostach. Top każdej bruschetta z dollop chipotle crme frache i liść bazylii i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn