Grillowany stek i sałatka warzywna z sosem Chipotle Chimichurri
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowoamerykańskich przepisów, więc spróbuj grillowanego steka i sałatki warzywnej z sosem Chipotle Chimichurri. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Na 8,74 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Idź do sklepu i odebrać olej roślinny, stek i sałatka, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, oraz Sałatka Flankowa z sosem Chimichurri.
Instrukcje
1
Zrób Chimichurri dressing: w robocie kuchennym wiruj wszystkie składniki, z wyjątkiem chipotli, aż zostaną zmielone.
Przygotować stek i sałatkę: stek i cukinię natrzeć olejem, a następnie posypać 1 łyżeczką. każda sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cukinia
Stek
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
4
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Stek z grilla, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś do deski, namiotu luźno z folią i pozostaw 5 minut. Tymczasem, grill cukinia i papryka, obracając od czasu do czasu, aż grill znaki pojawiają się na cukinii (4 minuty) i papryka są czernione (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Folia Aluminiowa
7
Paprykę umieścić w misce i przykryć. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać, łodygi, nasiona i pokroić w kostkę. Pokrój stek po przekątnej na cienkie paski, a następnie pokrój kawałki na pół.
Sałatę wrzucić do miski z połową dressingu, a następnie podzielić na talerze. Podziel cukinię, paprykę, stek i plastry awokado między talerze, a następnie skropić Pozostałe chimichurri na wierzchu.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.