Grillowany stek i sałatka warzywna z sosem Chipotle Chimichurri

Grillowany stek i sałatka warzywna z sosem Chipotle Chimichurri
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowoamerykańskich przepisów, więc spróbuj grillowanego steka i sałatki warzywnej z sosem Chipotle Chimichurri. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Na 8,74 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Idź do sklepu i odebrać olej roślinny, stek i sałatka, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini, oraz Sałatka Flankowa z sosem Chimichurri.

Instrukcje

1
Zrób Chimichurri dressing: w robocie kuchennym wiruj wszystkie składniki, z wyjątkiem chipotli, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Przełożyć do małej miski i wymieszać z Chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przygotować stek i sałatkę: stek i cukinię natrzeć olejem, a następnie posypać 1 łyżeczką. każda sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CukiniaCukinia
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Stek z grilla, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś do deski, namiotu luźno z folią i pozostaw 5 minut. Tymczasem, grill cukinia i papryka, obracając od czasu do czasu, aż grill znaki pojawiają się na cukinii (4 minuty) i papryka są czernione (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Paprykę umieścić w misce i przykryć. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać, łodygi, nasiona i pokroić w kostkę. Pokrój stek po przekątnej na cienkie paski, a następnie pokrój kawałki na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Cukinię przeciąć na pół na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
9
Sałatę wrzucić do miski z połową dressingu, a następnie podzielić na talerze. Podziel cukinię, paprykę, stek i plastry awokado między talerze, a następnie skropić Pozostałe chimichurri na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
PaprykaPapryka
ChimichurriChimichurri
CukiniaCukinia
SałataSałata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dekorujemy rzodkiewkami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RzodkiewkaRzodkiewka
11
* Silverskin to cienka, błyszcząca tkanka łączna Na Zewnątrz mięsa, która staje się ciągła podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
12
Usuń go ostrym nożem lub poproś rzeźnika, aby to zrobił.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn