Grillowany kurczak z bulgurem
Grillowany kurczak z bulgurem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 26g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, natkę pietruszki, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Bulgur z Pietruszkowym Pesto i grillowanym kurczakiem, Pilaw Bulgur Z Zieloną Soczewicą, Podany Z Karmelizowaną Cebulą-Mercimekli Bulgur Pilavi, oraz Grillowana Cukinia Bulgur Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości. Udka kurczaka zalać 1 łyżką oliwy z oliwek, następnie posypać cynamonem, imbirem, cayenne i 3/4 łyżeczki soli.
Przenieść do grilla, skórki do góry; przykryć i gotować 12 protokół. Odwróć kurczaka, przykryć i kontynuować gotowanie, aż skóra będzie złoty kolor i termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 160 stopni F, 10 do 15 więcej minut. Grillować winogrona, pokryte, ale obracając od czasu do czasu, aż lekko zwęglone, o 6 protokół.
W międzyczasie połącz 1 1/2 szklanki wody, masło, skórkę z cytryny i szczyptę soli w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać bulgur, zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, pokryte, do miękkości, o 15 protokół. (
W razie potrzeby spuścić nadmiar wody.)
Puch bulgur widelcem i mieszać w grillowanych winogron, odrzucając łodygi. Wymieszać szalotki, pietruszkę i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek; doprawić solą.