Grillowany kurczak i Ratatouille
Grillowany kurczak i Ratatouille to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, ocet winny, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Kurczak Ratatouille, Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, oraz Grillowany Ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Umieścić pierwsze 5 składników w dużej misce.
Skropić olejem i obficie posypać solą i pieprzem; wrzucić do herbu. Grilluj warzywa do miękkości i lekko zwęglone, około 4 minut na paprykę i 7 minut na pozostałe warzywa.
Przenieś do deski do krojenia.
Umieścić piersi kurczaka w tej samej dużej misce. Obróć, aby pokryć pozostałym olejem w misce.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Grilluj kurczaka, pod przykryciem, aż do ugotowania, około 6 minut na stronę.
Tymczasem grubo posiekać warzywa i przenieść do innej dużej miski.
Dodaj bazylii i octu i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala; podawać z ratatouille.
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "