Grillowane świeże sardynki z koprem włoskim i Zakonserwowaną cytryną
Grillowane świeże sardynki z koprem włoskim i konserwowaną cytryną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,63 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Mieszanka sardynek, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z rukoli, kopru włoskiego i cytryny, Świeże Sardynki Z Grilla, oraz Świeże Sardynki Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować koper włoski, cebula, konserwowana skórka cytryny, nasiona kopru włoskiego, sól, i pieprz, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Dodać wodę i dusić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż koper włoski będzie bardzo delikatny i lekko karmelizowany, a woda odparuje, około 10 minut. Trzymaj ciepło, przykryte.
Sardynki opłukać i osuszyć, a następnie rozprowadzić na talerzu.
Sardynki skropić 1 łyżką oleju i posypać solą morską, nasionami kopru włoskiego i pieprzem.
Rozgrzać patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca. Olej grill patelnia i grill sardynki, w 2 partiach, jeśli to konieczne, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, 4 do 5 minut w sumie na partię.
Przenieść jako gotowane do czystego talerza z łopatką szczelinową.
Wymieszać sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju.
Sardynki podawać na mieszaninie kopru włoskiego posypanej koperkiem i skropionej sosem cytrynowym.
Koper włoski można dusić 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać do ogrzania przed podaniem.