Grillowane Steki Z Tuńczyka
Grillowane steki z tuńczyka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 42g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sosu sojowego, azjatyckiego oleju sezamowego, tuńczyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga.
Instrukcje
Tuńczyka pokroić na 4 równe kawałki.
Umieść 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać tuńczyka i gotować z każdej strony, obracając raz, aż rumiane na powierzchni, szary do około 1/4 cala, a jeszcze czerwony w środku (wyciąć do testu), 4 do 5 minut w sumie.
Łyżka makaronu mieszaniny równo na talerzach i top z tuńczykiem.
Wymieszać sos sojowy i olej sezamowy, a następnie skropić tuńczykiem do smaku.
Chiński makaron z shiitakes: w 10-do 12-calowy nonstick patelni na dużym ogniu, wymieszać 1/2 Funt łodygę, opłukane, osuszone, i pokrojone świeże grzyby shiitake, 1/2 szklanki posiekanej cebuli, i 1 łyżka mielonego świeżego imbiru, aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Dodaj 2 szklanki odtłuszczonego bulionu z kurczaka, 2 szklanki wody i 1 funt wypłukany i odsączony świeży Chiński, w stylu Szanghaju lub Udon makaron (około 1/4 cala. grube). Doprowadzić do wrzenia i mieszać od czasu do czasu, aż makaron są ledwo przetargu do gryźć, 6 do 7 protokół. Tymczasem płukanie, łodyga i sznurek 1/2 funta Chińskich strąków grochu.
Dodaj do patelni, wymieszać, i gotować 1 minutę więcej. Wymieszać w 1/3 szklanki przygotowanego sosu ostrygowego i 2 łyżeczki azjatyckiego (tosty) oleju sezamowego.
Makaron gryczany z makadamias: w 10-do 12-calowy nonstick patelni na dużym ogniu, często mieszać 1/3 szklanki grubo posiekane prażone, solone orzechy makadamia, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Wlać z patelni; odstawić. W tej samej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 szklanki tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka i 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj 1/2 funta suszonego makaronu gryczanego (soba) i gotować, aż po prostu zmięknie do ugryzienia, 6 do 7 protokół. Wymieszaj 3 łyżki soku z limonki, 1/3 szklanki cienko pokrojonej zielonej cebuli i 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry.
Posypać każdą porcję makadamiami i udekorować gałązkami kolendry i klinami limonki.
Makaron szpinak provenal: w 10-do 12-calowy nonstick patelni na dużym ogniu, wymieszać 1 łyżka oliwy z oliwek, 6 mielone odsączone filety anchois, 3 mielone ząbki czosnku, i 1 filiżanka pokrojone cebula aż cebula kuleje, o 5 protokół. Wymieszać w 1 puszce (28 oz.) pokrojone w kostkę pomidory z sokiem, 2 szklanki wody, 1/2 funta suszonego makaronu szpinakowego, 1/2 szklanki posiekanych pestkowych oliwek calamata i 1 łyżka posiekanych świeżych liści tymianku. Mieszaj od czasu do czasu, aż makaron będzie po prostu miękki do ugryzienia, 10 do 12 minut. Wymieszać w 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty