Grillowane Mahimahi z polewą Tamaryndową

Grillowane Mahimahi z polewą Tamaryndową
Grillowane Mahimahi z glazurą Tamaryndową to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, sok z limonki, miąższ tamaryndowca i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, Poussins z glazurą tamaryndową, oraz Stek Z Polewy Tamaryndowej I Gremolaty Pomarańczowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Miąższ tamaryndowca moczyć we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać mieszaninę na sito o średnich oczkach ustawione w misce, a następnie zmusić miąższ przez sito, odrzucając nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj brązowy cukier, sos sojowy, sos rybny i sok z limonki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
4
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Rybę posmarować olejem, a następnie posypać solą. Grill, boki skóry w dół, na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, aż skóra będzie chrupiąca, około 4 minut. Odwróć ryby i grill, aż tylko gotowane przez, o 6 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj sosem tamaryndowym całą rybę i grilluj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Uwaga kucharzy
9
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn