Grillowane Mahimahi z polewą Tamaryndową
Grillowane Mahimahi z glazurą Tamaryndową to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, sok z limonki, miąższ tamaryndowca i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, Poussins z glazurą tamaryndową, oraz Stek Z Polewy Tamaryndowej I Gremolaty Pomarańczowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miąższ tamaryndowca moczyć we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Wlać mieszaninę na sito o średnich oczkach ustawione w misce, a następnie zmusić miąższ przez sito, odrzucając nasiona i włókna.
Dodaj brązowy cukier, sos sojowy, sos rybny i sok z limonki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Rybę posmarować olejem, a następnie posypać solą. Grill, boki skóry w dół, na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, aż skóra będzie chrupiąca, około 4 minut. Odwróć ryby i grill, aż tylko gotowane przez, o 6 minut więcej.
Posmaruj sosem tamaryndowym całą rybę i grilluj 1 minutę.
Podawać z pozostałym sosem.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.