Grillowane Kurki Curry

Grillowane Kurki Curry
Grillowane Curry Cornish kury może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz slivered migdały, kury kornwalijskie, sól koszerna i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Kurki Curry, Grillowane Kury Kornwalijskie, oraz Ceglane Kury Kornwalijskie.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Umieść cegłę, owiniętą folią aluminiową na rusztach grilla, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Umieść olej roślinny w rondlu 1-quart i umieść na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Ciepło, aż zobaczysz zmarszczki w oleju, ale nie pozwól, aby palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodaj koper włoski, kminek, kolendrę, gorczycę i paprykę. Kiedy nasiona zaczną pękać, zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut. Po 5 minutach przenieść mieszaninę do karafki blendera wraz z migdałami i solą. Pulsuj do puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki blendera, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
( 23)( 23)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść bok piersi kurze w dół na desce do krojenia. Za pomocą nożyczek lub nożyc do drobiu, wyciąć od szyi do kości ogonowej, aby usunąć kręgosłup. Po usunięciu szkieletu będziesz mógł zobaczyć wnętrze ptaka. Zrób małą szczelinę w chrząstce u podstawy mostka, aby odsłonić kość stępki. Chwyć ptaka obiema rękami na żebrach i otwórz się jak książka, zwrócona w dół w kierunku deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
8
Usunąć kość stępki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
9
Wytnij małe szczeliny w skórze ptaka za nogami i włóż pałeczki do nich, aby utrzymać je na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
10
Umieścić ptaki w naczyniu do pieczenia i zalać puree. Przetrzyj puree na ptaki, aż zostaną dokładnie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
11
Umieść ptaki na środku grilla, skórkę do dołu i równomiernie przykryj cegłą. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 10 minut. Jeśli używasz grilla gazowego z wieloma strefami, zmniejsz średni płomień do niskiego. Po 10 minutach Odwróć ptaki, wymień cegłę i kontynuuj gotowanie, aż termometr włożony do uda osiągnie 170 Stopni F, około 8 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Wyjmij do regału chłodzącego i pozostaw ptaka na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn