Grillowane krewetki z sosem Romesco z kakao
Przepis Grillowane krewetki z sosem Cocoa-Nib Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny, ocet sherry, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać orzechy laskowe można śledzić to danie główne z Strudel Śliwkowy Z Orzechami Laskowymi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane krewetki z sosem Romesco, Grillowane krewetki czosnkowe z sosem Romesco, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z Romesco.
Instrukcje
W dużym, płytkim szklanym lub ceramicznym naczyniu wymieszaj tequilę z cukrem.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Umieść migdały i orzechy laskowe w osobnych talerzach i piecz przez 8 minut, lub do pachnącego.
Przenieść gorące orzechy laskowe do ręcznika kuchennego i pocierać razem, aby usunąć skórki.
Ostudzić, następnie grubo posiekać orzechy laskowe i migdały.
Piecz pieprz nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, obracając, aż zwęglone na całym.
Przenieść pieprz do miski, przykryć folią i pary przez 5 minut. Obrać pieprz i wyrzucić łodygi i nasiona. Wszystkie nagromadzone soki przecedzić do miski. Grubo posiekać pieprz i przenieść go do miski.
W maszynce połączyć migdały, orzechy laskowe, pieczony pieprz, stalówki kakao, pomidor, czosnek, ocet, masa harina, sok z cytryny, sól i pokruszony czerwony pieprz. Przetworzyć na drobną pastę. Z włączoną maszynką powoli dodawać oliwę z oliwek, tworząc gęsty sos. SOS romesco zeskrobać do miski i doprawić solą.
Rozpal grilla. Sezon krewetki z solą i grill na gorącym ogniu przez około 2 minut na stronie, lub aż po prostu gotowane przez.
Podawać krewetki gorące, z sosem romesco obok do zanurzenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio