Grillowane filety z pstrąga z chrupiącą Sosno-orzechową polewą cytrynową
Grillowane filety z pstrąga z chrupiącą Sosno-orzechową polewą cytrynową to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowaną w olej sardelę, orzeszki piniowe, panko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filety Z Pstrąga Grillowane Miodowo-Musztardowe, Filety Z Soli Z Prażonymi Orzeszkami Pinii, Cytryną I Bazylią, oraz Pieczony Dorsz Z Chrupiącą Polewą Cytrynowo-Ziołową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać orzeszki piniowe na szerokiej (nie nieprzywierającej) patelni na średnim ogniu, aż lekko upieczone, o 3 protokół.
Wlać do średniej miski i odstawić.
Na tej samej patelni podgrzej 1 łyżkę. oliwa na średnim ogniu, aż po prostu ogrzać i dodać panko. Toast panko, mieszając od czasu do czasu, aż ciemniejszy odcień, o 5 protokół.
Dodaj anchois i czosnek; wymieszać, aby dobrze połączyć.
Do orzeszków piniowych dodać mieszaninę panko. Wymieszać w 1/4 łyżeczki. sól, Skórka z cytryny i pietruszka.
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy do wysokości (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 3 sekund).
Każdą główkę pokroić na pół, każdą połowę pokroić na 3 kliny, a boki pokroić oliwą z oliwek. Szaszłyki kliny na metalowe szaszłyki, 3 na szaszłyki. Szaszłyki grill radicchio (zamknij pokrywę na grillu gazowym), 2 minuty.
Odwróć szaszłyki radicchio.
Szczotkuj ryby po obu stronach oliwą z oliwek i grilluj, od strony skóry w dół, 3 do 4 minut (zamknij pokrywę na grillu gazowym) lub do momentu, gdy będą matowe (wycięte do testu) i łatwo się poluzują. Używając 2 szpatułek, delikatnie obróć rybę (zamknij pokrywkę na grillu gazowym) i gotuj jeszcze 1 minutę.
Filety przełożyć na talerze i na deskę do krojenia. Doprawić rybę solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny do smaku.
Usuń szaszłyki z grillowanego radicchio i posiekaj radicchio grubo. Wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny i pozostałym 1/2 łyżeczki. sól. Wymieszać pozostałe 3 łyżki. oliwa z oliwek do bułki tartej i łyżką na stronie mięsa ryb.
Podawać ryby z radicchio.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.