Grillowana miecznik z karczochami, pomidorami i oliwkami
Grillowana miecznik z karczochami, pomidorami i oliwkami to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka karczochów, steki z miecznika, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Penne Z Miecznikiem, Pomidorami, Oliwkami I Kaparami, Duszona miecznik z czarnymi oliwkami, pomidorami i majerankiem, oraz Makaron Śródziemnomorski Z Karczochami, Oliwkami I Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odetnij górną trzecią każdego karczocha, odetnij ostre końcówki z pozostałych liści, a dno lekko przyciąć, aby było równe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
2
W małym garnku zagotuj 3 ćwiartki lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać karczochy i gotować przez około 20 minut, lub do zewnętrznych liści oderwać łatwo z ostrym szarpnięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
4
Odcedzić karczochy, natychmiast zanurzyć je w lodzie i wodzie, aby zatrzymać proces gotowania, a następnie ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Woda
Lód
5
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż, lekko posmarować 2 łyżkami oleju roślinnego, posypać solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Roślinny
Karczoch
6
Umieść karczochy na grillu na średnio gorącym ogniu, pokrój stronę w dół i gotuj przez około 10 minut, lub do momentu, gdy ścięte boki będą dobrze zarumienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Usuń karczochy i przeciąć każdą połowę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
8
W średniej misce, połączyć karczochy, pomidor, oliwki,pietruszka, czosnek, płatki czerwonej papryki, oliwa z oliwek, sok z cytryny i dobrze wymieszać. Odstawić.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.