Greckie Taco

Greckie Taco
Przepis Grecki Taco może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 998 kalorii, 53g białka, oraz 65 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ultimate Green Taco Wraps z mięsem taco z soczewicy i orzecha włoskiego (wegańskie + bezglutenowe), Sałatka taco Jessiki z kremowym sosem Taco, oraz Taco Tuesday: Łatwa Zupa Taco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla jagnięciny: na dużej patelni podgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać jagnięcinę, posypać solą i pieprzem i gotować, aż mięso będzie ładne i złociste, 10 do 12 protokół. Łyżką szczelinową wyjąć jagnięcinę i zarezerwować. Obniżyć ogień do średniego i podsmażyć cebulę w sokach jagnięcych do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Dodać oregano i czosnek i gotować, aż pachnące. Sezonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
5
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, aż karmelizuje. Deglaze z czerwonym winem i zeskrobać wszelkie kawałki, które zostały przyklejone do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać jagnięcinę, wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
7
W przypadku tzatziki: ogórek zetrzeć na dużych otworach tarki pudełkowej i umieścić w drobno siatkowym sitku lub ściereczce serowej zamontowanej na misce. Posolić ogórek i odstawić na 10 minut. Następnie wycisnąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
TzatzikiTzatziki
SerSer
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Do miski z jogurtem, fetą, czosnkiem i miętą dodaj rozgrzany ogórek. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OgórekOgórek
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
Ser FetaSer Feta
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Na ogórkowy smak pomidorów: Wrzuć oliwę z oliwek, ocet, pomidory, ogórki i cebulę do miski i dostosuj przyprawę w razie potrzeby. Przykryć i odstawić co najmniej 1 godzinę, aby poślubić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
PomidorPomidor
OcetOcet
CebulaCebula
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Do budowy kanapki: Schmear tzatziki na pitach, a następnie umieścić na jagnięcinę i top z ogórkiem pomidorowym smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
TzatzikiTzatziki
RozkoszRozkosz
PomidorPomidor
Kombinacja 2Kombinacja 2
JagnięcinaJagnięcina

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2(zima)wytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1Ogórek angielski, sadzony i pokrojony w kostkęOgórek angielski, sadzony i pokrojony w kostkę1Ogórek angielskiOgórek angielski1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony ser fetapokruszony ser feta2(zima)mielona świeża miętamielona świeża mięta1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielony lub prasowanyczosnek mielony lub prasowany4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony907Orzechy dowolne (posiekane)mielona jagnięcinamielona jagnięcina4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano4bez kieszonkowe pitas, olejowane i lekko griddled z każdej stronybez kieszonkowe pitas, olejowane i lekko griddled z każdej strony1czerwona cebula, pokrojona w kostkęczerwona cebula, pokrojona w kostkę1czerwona cebula, mielonaczerwona cebula, mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipełnotłusty jogurt greckipełnotłusty jogurt grecki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2jędrne pomidory, sadzone i pokrojone w kostkęjędrne pomidory, sadzone i pokrojone w kostkę

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Grecki w menu? Spróbuj połączyć się z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn