Grecki Dip Warstwowy Z Chipsami Pita
Grecki Dip warstwowy z chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 416 kalorii, 18g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki kalamatan, Greckie przyprawy, hummus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 150 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Warstwowy Dip śródziemnomorski z chipsami Pita, Grecki Dip Warstwowy Z Chipsami Pita, oraz Grecki Dip warstwowy z chipsami Pita.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia 1 lub 2 blachy do pieczenia z folią.
Pociąć rund pita na ósemki. Podziel każdy kawałek na dwie części i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia, z wnętrzem chleba skierowanym do góry. Spray z oliwy z oliwek gotowania sprayu i posypać 2 łyżeczki Greckiej przyprawy.
Piec 7 do 10 minut, lub do złotego.
Tymczasem, na dużej patelni, brązowy mielonej jagnięciny z solą czosnkową i pozostałe 2 łyżeczki Greckiej przyprawy.
Odcedzić i odstawić. W płytkim naczyniu 1 1/2-quart, rozłóż hummus na dnie. Wierzch z warstwą zmielonej jagnięciny, następnie tzatziki.
Warstwę z sałatą, pomidorami, cebulą, oliwkami i fetą.
Podawać dip w temperaturze pokojowej z chipsami pita.