Granat i Salsa Queso Fresco
Granat i Salsa queso fresco mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 69 centów za porcję. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz nasiona z 1 granatu, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Granat i Salsa Queso Fresco, Placki kukurydziane z ziołowym Salsanem i świeżym serem: Arepitas z Chimichurri i Queso Fresco, oraz Seared Queso Fresco I Queso Panela Z Cilantro Mojo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Toast orzeszki piniowe na suchej patelni na średnim ogniu złoty, 4 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
2 w małej misce, wymieszać nasiona granatu, bazylia, queso fresco, i schłodzone orzeszki piniowe.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Przedruk za zgodą Mexican Made Easy: Everyday Ingredients, Extraordinary Flavor by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.MARCELA VALLADOLID jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą czas między Tijuaną i San Diego.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."