Gołąbki Gołąbki (Galumpkis)

Gołąbki Gołąbki (Galumpkis)
Gołąbki gołąbki (Galumpkis) to bez glutenu i bez nabiału przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 461 kalorii, 17g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 54 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka koncentratu pomidorowego, pomidorów, pietruszki o płaskich liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wybitne. Podobne przepisy są Gołąbki Gołąbki (Galumpkis), Gołąbki Proste (Galumpkis), oraz Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rondel 3-kwartowy zalać olejem i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Dodać ocet i cukier; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
SOSSOS
CukierCukier
5
Umieść patelnię na średnim ogniu i posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek. Podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż będą miękkie. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, odrobiną wina, natką pietruszki i 1/2 szklanki przygotowanego słodko-kwaśnego sosu pomidorowego, wymieszać do włączenia, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zmielone mięso połączyć w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Dodać jajko, ugotowany ryż i podsmażoną cebulę. Wrzucić nadzienie razem z rękami, aby połączyć, doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ryż GotowanyRyż Gotowany
CebulaCebula
JajkoJajko
8
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Duże, uszkodzone zewnętrzne liście wyjąć z kapusty i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
10
Wytnij rdzenie kapusty ostrym nożem i ostrożnie ściągnij całą resztę liści, zachowując je w całości i tak nieuszkodzone, jak to możliwe, (pozbądź się wszystkich małych liści i użyj ich do surówki lub czegokolwiek innego.) Blanszować liście kapusty w garnku z wrzącą wodą przez 5 minut lub do giętkości. Uruchom liście pod chłodną wodą, a następnie ułóż je, abyś mógł ocenić, ile koców musisz owinąć nadzieniem. Następnie ostrożnie wyciąć żyłę środkową z liści, aby łatwiej było je zwinąć. Weź zarezerwowane Duże zewnętrzne liście i połóż je na dnie patelni, niech część liści zwisa po bokach patelni. Ta izolacja zapobiegnie spalaniu się gołąbków na dnie po upieczeniu. Użyj wszystkich dobrze wyglądających liści, aby zrobić gołąbki. Umieść około 1/2 szklanki nadzienia mięsnego na środku kapusty i zaczynając od tego, co było końcem łodygi, złóż boki i zwinąć kapustę, aby zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RolkaRolka
WodaWoda
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
NóżNóż
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
11
Gołąbki umieścić obok siebie w rzędach, szew-side w dół, na patelni zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Pozostałe słodko-kwaśny sos pomidorowy zalać gołąbkami. Złóż wiszące liście na górze, aby zamknąć i utrzymać wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
KapustaKapusta
RolkaRolka
14
Wierzch skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
15
Piec przez 1 godzinę, aż mięso się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn