Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany
Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 7,31 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 718 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, masło, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem–SOS maślany, Pieczony łosoś z białym winem i sosem z masła cytrynowego, oraz Pstrąg łososiowy gotowany w białym winie.
Instrukcje
1
Ustaw durszlak nad miską.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodać posiekaną szalotkę i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
6
Dodać 1/4 szklanki wina i gotować, aż odparuje, o 2 protokół. Wymieszać kukurydzę i 1/2 szklanki wody. Przykryć i gotować, aż kukurydza będzie miękka, o 4 protokół. Wymieszać z cukinią i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i ogrzać.
W dużym, niereaktywnym rondlu, połączyć 2 szklanki wina z tymiankiem, liściem laurowym, połową szalotki i 2 szklankami wody i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Łososia posolić, dodać filety do rondla i gotować na wolnym ogniu na wolnym ogniu, obracając raz, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Łososia przełożyć na talerz i osuszyć papierowymi ręcznikami. Wyrzuć płyn do kłusownictwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wina do rondla i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Ubij masło, 1 łyżkę stołową na raz, aż do całkowitego włączenia. Doprawić solą. Bazylia wymieszać z warzywami i przenieść na talerze. Łososia Nestle do warzyw, top z sosem maślanym i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.