Gotowane gruszki z malinami i figami
Gotowane gruszki z malinami i figami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 233 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz fasolę wanilii, figi, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciepłe gotowane figi ze świeżymi malinami, Gotowane Gruszki Z Gotowanymi Przyprawami Fig, oraz Gotowane gruszki i maliny z cynamonem i kardamonem.
Instrukcje
Gruszki obieramy i rdzewiejemy.
Każdą gruszkę przeciąć na pół wzdłuż.
Połącz wodę i kolejne 4 Składniki (woda przez całe goździki) w dużym rondlu nonaluminum. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać do mieszaniny cukru; wyrzucić fasolę. Doprowadzić mieszaninę cukru na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Umieść gruszki, pokroić boki w górę, na patelni; dusić 25 minut lub do miękkości.
Połówki gruszki wyjąć łyżką z rowkiem, zachowując mieszaninę cukru; połówki gruszki umieścić w dużym płytkim naczyniu. Kryj się i wyluzuj.
Doprowadzić mieszaninę cukru do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 30 minut). Super.
Każdą połówkę gruszki podawać z 2 łyżkami sosu, 2 łyżkami malin i 3 połówkami fig; w razie potrzeby udekorować gałązką mięty.