Ghirardelli ® Chocolate Saltine Toffi
Ghirardelli ® Chocolate Saltine Toffee może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1038 kalorii. Mieszanka krakersów z saltyny, cukru granulowanego, syropu kukurydzianego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Christmas Crack aka Chocolate Saltine toffi, Czekolada Masło Orzechowe Saltine Toffi, oraz Czekoladowy toffi (aka Christmas Crack).
Instrukcje
W pół arkusza patelni wyłożonej pergaminem, ułóż krakersy saltine, sól w dół, w jednej warstwie. Odstawić.
W średniej wielkości garnku z sosem połącz cukier, masło i syrop kukurydziany.
Umieścić na średnim ogniu, aż masło stopi się, ciągle mieszając. Zwiększyć do wysokiej temperatury i gotować, aż mieszanina rejestruje 350 stopni F na termometrze cukierków, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wlać mieszaninę na sól, równomiernie rozprowadzając.
Odstawić na kilka minut, a następnie posypać czekoladą toffi. Gdy czekolada się rozpuści, rozprowadź równą warstwę na toffi.
Na wierzch posypać pokrojonymi w plasterki migdałami. Zamrażać, aż czekolada ustawi. Gdy czekolada jest ustawiona, rozbić na kawałki.