Garnek-prażony korzeń selera z oliwkami i maślanką
Pot-pieczony korzeń selera z oliwkami i maślanką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 2G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, rozmarynu, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony korzeń selera i rzodkiewki, Prażony korzeń selera i marchew, oraz Prażony korzeń selera z kminkiem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym ciężkim garnku overmedium ciepła.
Dodać korzenie selera i gotować, obracając często, aż złoty, 8-10minutes.
Dodaj masło i dużą szczyptę soli. Kiedy masło zaczyna się spieniać, zmniejszgrzać do średnio-niskiego.
Dodaj gałązki ziół, ziarna kawy, jeśli używasz, i 1 1/2 szklanki wody.Przykryć i delikatnie gotować, dodając moręwoda przez łyżki stołoweopełnienia, jeśli patelnia jest sucha, dopóki korzenie są bardzo delikatne, około 1 godziny.
Wyjmij zioła i ziarna kawy (jeśli używasz) z garnka i wyrzuć. Seler naciowy z maślanymi sokami w garnku.
Korzenie selera przełożyć na talerz, pokroić na pół przez łodygi i umieścić 2 połówki na każdym talerzu.
Tymczasem bardzo delikatnie rozgrzać maślankow małym rondlu na małym ogniu (pęknie, jeśli ogrzeje się zbyt mocno). Wyciśnij kilka kropli soku z cytryny i dodaj pozostały 2 łyżeczki oleju i szczyptę soli, aby uzyskać luźny SOS. SOS łyżka wokół talerzy seler rootson.
Udekorować oliwkami, skropić olejem i wycisnąć kilka kropli soku z cytryny na każdą.