Galaretki Clementine & prosecco
Galaretki Clementine & prosecco mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka żelatyny, sok z Klementyny, prosecco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 141 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Klementynki, Granaty I Galaretki Z Marakuji, Galaretki Jabłkowe, oraz Galaretki truskawkowe.
Instrukcje
Arkusze żelatyny umieścić w misce z zimną wodą, aby zmiękczyć na kilka minut. Na małą patelnię włożyć 100 ml soku z Klementyny i delikatnie podgrzać. Gdy żelatyna czuje się miękka, a sok tylko się gotuje, Usuń sok z ognia i wyciśnij nadmiar wody z arkuszy żelatyny. Upuść arkusze do gorącego soku i zawiruj, aby się stopić. Przed przejściem do następnego etapu należy upewnić się, że nie ma widocznych grudek żelatyny.
Gorący sok wymieszać z resztą soku z prosecco, a następnie przelać do dzbanka.
Wlać między 6 małych szklanek. Posadź galaretki w małej tacy lub naczyniu, przykryj arkuszem folii spożywczej i schładzaj przez co najmniej 4 godziny (lub do 48 godzin), aż do Ustawienia.
Gdy będziesz gotowy do podania, użyj pęsety, aby ostrożnie umieścić kawałek złotego liścia na powierzchni każdej galaretki.