Focaccia Czosnkowo-Tymiankowa
Przepis czosnek-tymianek Focaccian jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, drożdże, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło ten chleb. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Cytrynowy Miód Tymianek Focaccia, oraz Szybka Focaccia z koprem włoskim i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z drobną solą morską. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i łyżek; wyrównać nożem.
Dodać 2 szklanki plus 2 łyżki mąki, mieszając, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej 1/3 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 5 minut lub aż pachnące.
Czosnek wyjąć z oleju łyżką szczelinową; wyrzucić czosnek i zdjąć patelnię z ognia.
Umieść ciasto na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; wklep w prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Na ciasto posmarować olejem czosnkowym; posypać tymiankiem. Przykryć i odstawić 25 minut lub do podwojenia wielkości.
Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub opuszkami palców; posyp ciasto równomiernie grubą solą morską.
Piec w 425 przez 14 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.