Flądra Almandine
Flądra Almandine jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 25 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, sok z cytryny, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Spróbuj Flądra Almandine, Gardłosz Atlantycki Almandine w łatwy sposób, oraz Flądra Aromatyczna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. rozpuść masło w płytkim naczyniu do pieczenia w piekarniku (nie pozwól, aby brązowieje).
Wyjąć naczynie do pieczenia z piekarnika i dodać wino, sok z cytryny, sól i pieprz.Ułóż ryby w naczyniu do pieczenia; flip płaszcz z mieszaniną masła.
Piec w piekarniku 450 stopni 10 minut na stronę, łącznie 20 minut lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki widelcem.
Wyjąć rybę z patelni.Migdały i pietruszkę wymieszać z masłem.Mieszanka łyżka nad rybą służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.