Fettuccine z włoską kiełbasą i sosem oliwnym
Fettuccine z włoską kiełbasą i sosem oliwnym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,06 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 34g białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, pomidory, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fettuccine z kremowym sosem pomidorowym z włoskiej kiełbasy, Quinoa Fettuccine z włoską kiełbasą, oraz Włoska kiełbasa, jarmuż i pomidorowa Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wodę do gotowania fettuccine do wrzenia. Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować kiełbasę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż nie będzie już różowy; w razie potrzeby odcedzić.
Pomidory, sos pomidorowy i oliwki wymieszać z kiełbasą. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; gotować od 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aby zmiksować smaki.
Gotować i odcedzić fettuccine zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podawać sos na fettuccine.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.