Fegato alla Instriana
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, fegato allan Instriana może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 31g tłuszczu i w sumie 647 kalorii. Za $3.91 za porcję, ten przepis okładki 58% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czerwonego wina z friuli, wątróbki cielęcej, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 10 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Spróbuj Alla Checca, Ravioli Alla Vodka, oraz Penne alla Vodka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odcedź wątrobę cielęcia i osusz.
Pokrój na kawałki o grubości 1 cala i dopraw solą i pieprzem oraz pogłębiaj w soli. W 12 do 14-calowej patelni do smażenia na dużym ogniu rozgrzej oliwę z oliwek do wędzenia.
Podsmaż kawałki wątroby na ciemnozłoty kolor z obu stron i wyjmij na talerz.
Dodaj cebulę, marchewkę, seler, czosnek i goździki i gotuj, aż zmiękną, około 8 do 10 minut.
Dodaj czerwone wino, wywar cielęcy i sok z cytryny i zmniejsz o połowę.
Umieść wątróbkę i uciekające soki z powrotem na patelnię z mieszanką wina.
Dodaj masło i gotuj na wolnym ogniu 8 do 10 minut, aż wątroba zostanie podgrzana do średniej.
Udekoruj skórką z cytryny i podawaj z bruscandoli.