Espresso Granita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Espresso Granitan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 24 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciężką śmietanę do ubijania, bardzo mocną kawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Espresso Granita, Espresso Granita z bitą śmietaną, oraz Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso.
Instrukcje
Wymieszaj espresso, 1/2 szklanki cukru i wanilię w misce amedium, aż cukier się rozpuści.
Wlać do 9 x 9 x 2 " metalowej patelni do pieczenia. Zamrozić na 1 godzinę.Wymieszać, zacierania wszelkie zamrożone części z tyłu widelcem. Przykryć; zamrozić do twardości, około 2 godzin. Za pomocą widelca energicznie zeskrobuj granitęaby utworzyć lodowate płatki. DO AHEAD: może być wykonany3 dni do przodu. Przykryć szczelnie folią; keepfrozen. Zrób to szybko przed podaniem.
Ubij śmietanę i pozostałą 1 łyżkę cukru w dużej misce, aż uformują się szczyty. Dividegranita między miski lub szklanki. Top whipped śmietany i udekorować chocolateshavings.