Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, sos teriyaki, filety z tuńczyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż arborio można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki, Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki, oraz Teriyaki-glazurowany brązowy ryż i hamburgery Edamame z grillowanym ananasem i chrupiącą zieloną cebulą.
Instrukcje
1
W dużym rondlu połącz ugotowany ryż z 1/4 szklanki wody. Przykryć i gotować, aż ryż wchłonie wodę i jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W dużej misce, połączyć ryż, edamame, marchew, szalotki, kolendra, olej sezamowy, i musztarda. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Ułóż czerwoną sałatę lub liście radicchio na pojedynczych talerzach. Łyżka edamame - Sałatka ryżowa na wierzchu lub wewnątrz liścia radicchio. Na wierzchu filety z tuńczyka i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Radicchio
Mrożone Edamame (ze Strąków)
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.