Easy Chicken Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Easy Chicken Enchiladas. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 30g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Mieszanka piersi z kurczaka, cebula, sól czosnkowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Easy Chicken Enchiladas, Easy Chicken Enchiladas, oraz Easy Chicken Enchiladas.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Rozpyl 13x9-calowe (3-kwartowe) i 8-calowe kwadratowe (2-kwartowe) naczynia do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
W 12-calowej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i cebulę; gotować i mieszać 4 do 5 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku. Wymieszać z kminkiem, solą czosnkową i oregano. Gotować 1 minutę dłużej; w razie potrzeby odcedzić.
Wlać mieszankę kurczaka do dużej miski.
Rezerwy 2 łyżki śmietany w małej misce; przechowywać w lodówce. Do miski z kurczaka wymieszać pozostałą śmietanę, pieczoną paprykę, chiles i 1 1/2 szklanki sera.
Rozprowadzić 3/4 szklanki mieszanki kurczaka na środku każdej tortilli.
Roll up tortille; zorganizować 8 seam-side dół w 13x9-calowym naczyniu do pieczenia i 4 seam-side dół w 8-calowym naczyniu do pieczenia.
Każdą potrawę do pieczenia ułożyć równomiernie sosem enchilada.
Posypać pozostałą 1 1/2 szklanki sera. Spryskać 2 arkusze folii sprayem kuchennym; każde naczynie do pieczenia przykryć folią, spryskaną stroną w dół.
Piec około 50 minut lub aż enchiladas są gorące. Użyj reserved 2 łyżki śmietany, aby skropić enchiladas.