Dynia Żołędziowa Nadziewana Jabłkami

Dynia Żołędziowa Nadziewana Jabłkami
Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Dynia żołędziowa nadziewana jabłkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 331 kalorii, 9 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 247 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka brązowego cukru, złotych rodzynek, jabłek Granny Smith i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami, Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami i Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Dynię ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do dołu. Napełnij blachę do pieczenia 1/2 cala wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Piec dynię w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Odlej wodę pozostałą na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Podczas gdy dynia się piecze, rozpuść margarynę na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj cebulę i jabłko na margarynie, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, 10 do 15 minut. Zgarnij mieszaninę do miski, aby ostygła, aż dynia zakończy pieczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Gdy dynia będzie już gotowa, dodaj rodzynki, brązowy cukier, cynamon i ser Cheddar do mieszanki jabłkowej. Połóż dynię na blasze do pieczenia stroną przekrojoną do góry i napełnij masą jabłkową. Włóż dynię z powrotem do piekarnika; piec aż nadzienie będzie gorące, a ser się roztopi, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn