Dynia Żołędziowa Nadziewana Jabłkami
Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Dynia żołędziowa nadziewana jabłkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 331 kalorii, 9 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 247 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka brązowego cukru, złotych rodzynek, jabłek Granny Smith i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami, Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami i Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Dynię ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do dołu. Napełnij blachę do pieczenia 1/2 cala wody.
Piec dynię w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Odlej wodę pozostałą na blasze do pieczenia.
Podczas gdy dynia się piecze, rozpuść margarynę na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj cebulę i jabłko na margarynie, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, 10 do 15 minut. Zgarnij mieszaninę do miski, aby ostygła, aż dynia zakończy pieczenie.
Gdy dynia będzie już gotowa, dodaj rodzynki, brązowy cukier, cynamon i ser Cheddar do mieszanki jabłkowej. Połóż dynię na blasze do pieczenia stroną przekrojoną do góry i napełnij masą jabłkową. Włóż dynię z powrotem do piekarnika; piec aż nadzienie będzie gorące, a ser się roztopi, około 15 minut.