Dwukrotnie pieczone ziemniaki w stylu południowo-zachodnim
Dwukrotnie pieczone ziemniaki w stylu południowo-zachodnim to przepis bezglutenowy składający się z 8 porcji. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 11 g białka i 17 g tłuszczu. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga papryki, papryczek jalapeno, mleka i sera cheddar. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny. Ten przepis polubiło 12 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują nadziewane słodkie ziemniaki w stylu południowo-zachodnim, nadziewane słodkie ziemniaki w stylu południowo-zachodnim i słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku w stylu południowo-zachodnim.
Instrukcje
Gotuj każdego ziemniaka w kuchence mikrofalowej, aż będzie wystarczająco miękki, aby można go było przekłuć widelcem, około 8 minut. Pozostaw ziemniaki do ostygnięcia, a następnie przekrój je wzdłuż na pół.
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F).
Wydrąż środki z połówek ziemniaków, pozostawiając około 1/2 cala ziemniaka w skórce, aby zachować jego kształt.
Skórki układamy na natłuszczonej blasze do pieczenia, a miarki przekładamy do miski. W misce rozgnieć ziemniaki z mlekiem, solą, pieprzem i masłem, aż będą gładkie lub tak gładkie, jak wolisz. Mieszaj zieloną i czerwoną paprykę, jalapeno i czosnek, aż zostaną równomiernie rozłożone. Włóż mieszaninę do skórek ziemniaków.
Na wierzchu posypujemy kawałkami sera i bekonu.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ser zacznie się przypiekać.