Duszony mostek z 36 ząbkami czosnku

Duszony mostek z 36 ząbkami czosnku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego mostku z Trzydzieści sześć ząbków czosnku. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 501 kalorii, 61g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.85 za porcję. Udaj się do sklepu i zbierz sól i pieprz, równoważną ilość mniejszych goździków, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone udka z kurczaka z 40 ząbkami czosnku, Duszony Mostek Z Marchewką, Czosnkiem I Pasternakiem, oraz Piwo, imbir i czosnek duszony mostek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzuć ząbki czosnku do małego rondla z wrzącą wodą na 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić natychmiast. Obierz tak szybko, jak czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć. Odstawić na ręczniki papierowe do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w patelni o dużym dnie lub zapiekance wystarczająco dużej, aby pomieścić mięso w jednej warstwie. W razie potrzeby użyj dwóch palników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodaj mostek i brązowy dobrze po obu stronach, o 10 protokół.
6
Przełożyć mostek na talerz i odstawić. (Lub brązowo mięso pod brojlerem: umieść mostek, grubą stronę do góry, na wyłożonej folią patelni brojlerów pod rozgrzanym brojlerem. Dusić przez 5 do 6 minut z każdej strony, aż rumiane. Nie pozwól mu rozwinąć twardej, ciemnej skórki, która może uczynić mięso twardym lub gorzkim. Przesuwaj mięso w razie potrzeby, aby równomiernie się smażyło.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Na patelni wylać wszystko, ale około 1 łyżki tłuszczu pozostałego na patelni i dodać ząbki czosnku. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż brzegi czosnku będą zabarwione złotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać ocet i deglaze patelni, skrobanie się wszystkie rumiane kawałki od dołu z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
9
Dodać wywar, gałązki tymianku i rozmarynu i zmniejszyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Sól i pieprz mostek do smaku ze wszystkich stron, i dodać go do patelni, tłuszczu bok do góry. Łyżka ząbki czosnku na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
RozmarynRozmaryn
StadoStado
TymianekTymianek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść mostek w piekarniku, przykryj (jeśli nie masz pokrywki, użyj folii o dużej wytrzymałości) i gotuj, fastrygując co pół godziny, aż mięso będzie przetargu widłowego, 2 1/2 do 3 godzin lub dłużej. (Podczas gotowania mięsa okresowo sprawdzaj, czy płyn delikatnie bulgocze. Jeśli szybko się gotuje, należy obrócić piekarnik do 149°.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Mostek najlepiej smakuje, jeśli wolno mu odpocząć, ponownie wchłaniając soki utracone podczas duszenia, a najłatwiej odtłuszczać sos, jeśli przygotowujesz mięso z wyprzedzeniem i przechowujesz w lodówce, aż tłuszcz się zestali. Taką metodę stosuję, podaną tutaj, ale SOS można przygotować, odtłuszczając tłuszcz w tradycyjny sposób, jeśli wolisz. Jeśli pójdziesz tą trasą jednak, niech mięso reszta w sosie pan przez co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Ostudzić mostek w sosie na patelni, dobrze przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż tłuszcz zgęśnie. Zeskrobać cały tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
13
Wyjąć mostek z patelni i pokroić cienko w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Przygotować sos: doprowadzić mieszankę duszenia do temperatury pokojowej, następnie odcedzić, zastrzegając czosnek i odrzucając gałązki tymianku i rozmarynu. Odtłuścić i wyrzucić jak najwięcej tłuszczu z cieczy. Puree około połowy ugotowanego czosnku z 1 szklanką odtłuszczonego płynu do duszenia w robocie kuchennym lub blenderze. (Jeśli chcesz gładki SOS, puree wszystkie ugotowane ząbki czosnku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
RozmarynRozmaryn
SOSSOS
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Przełożyć puree, pozostałą ciecz Duszenia i resztę gotowanego czosnku na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodaj posiekany rozmaryn, mielony czosnek i skórkę z cytryny. Gotować sos na dużym ogniu, odsłonięty, do pożądanej konsystencji. Smak i dostosować przyprawy. Rozgrzać mostek w sosie, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PrzyprawyPrzyprawy
RozmarynRozmaryn
SOSSOS
17
Ułóż pokrojony mostek na półmisku. Łyżka trochę gorącego sosu na całym mięsie i przekazać resztę w osobnym sosie Łódź.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SOSSOS
MięsoMięso
18
Przedruk za zgodą Jewish Holiday Cooking, skarbnicy klasyki i improwizacji Jayne Cohen. © 2008 Wiley
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn