Duszone golonki cielęce z zielonymi oliwkami i kaparami
Zrobić Duszone Golonki Cielęce
Instrukcje
1
Pit 1/4 szklanki oliwek i drobno posiekać. Lekko zmiażdżyć pozostałe 1/2 szklanki oliwek z boku dużego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Golonki cielęce suszyć między ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać górę i dół (nie z boku) każdego trzonu w mące, strącając nadmiar. W 12-calowym ciężkim ogniu patelni 1 łyżka oleju i masła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi i brązowe szczyty i dna trzonków w partiach, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Przełóż trzonki jako rumiane na ognioodporną patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Goleń Cielęcy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodać czosnek i anchois i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Dodaj posiekane oliwki, skórkę, kapary, rozmaryn i wino i gotuj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
1 Pomarańcza, Skórka
8
Dodać bulion i pokruszone oliwki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z Kurczaka
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlać mieszaninę bulionu na trzonki i przykryć szczelnie folią. Dusić golonki w piekarniku 2 godziny, lub do miękkości mięsa. Trzonki można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, przed schłodzeniem, przykryć. Podgrzać trzonki przed kontynuowaniem.
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Przełóż trzonki łyżką szczelinową do innej patelni do pieczenia lub głębokiego talerza odpornego na piekarnik i utrzymuj ciepło, przykryte, w piekarniku. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do szklanej miarki 1-ćwiartkowej i zachować ciała stałe, odrzucając skórkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Pozostawić płyn do momentu, aż tłuszcz wzrośnie do góry i odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. (Powinno być około 1 1/2 szklanki płynu. Jeśli to konieczne, w rondlu gotować płyn, aż zostanie zmniejszona.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Dodaj zarezerwowane ciała stałe do cieczy i zalej trzonkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Podawać golonki posypane gremolatą i udekorowane jagodami kapara.
15
Marka Gremolata
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Kapara
1
In a small bowl toss all ingredients together well. Makes about 1/3 cup.