Dorsz Z Grilla
Grillowany dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 152 kalorie, 21g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jest idealny do 4 Lipca. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, pieprz cytrynowy, filety dorsza, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Grillowane kiełbaski z grillowaną szalotką smak ze świeżym Ricottanem i opiekaną bagietką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć około 15 brykietów węglowych do grilla w kształcie piramidy. W razie potrzeby lekko skropić węgle płynem do zapalniczek i pozostawić do namoczenia na 1 minutę przed zapałką. Pozostawić ogień do rozprzestrzeniania się na wszystkie węgle, około 10 minut, przed rozsypaniem brykietów do grilla; niech węgiel pali się, aż cienka warstwa białego popiołu pokryje węgle. Lekko nasmarować ruszty.
Przyprawić obie strony dorsza przyprawą Cajun, pieprzem cytrynowym, solą i czarnym pieprzem. Odstawić rybę na talerz.
Rozgrzać masło w małym rondlu na średnim ogniu, wymieszać sok z cytryny i zieloną cebulę i gotować, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Umieść dorsza na naoliwionych rusztach i grilluj, aż ryba będzie rumiana i łatwo się płatkuje, około 3 minut na stronę; często podlewaj mieszanką masła podczas grillowania. Odstawić dorsza na około 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.