Domowy Jogurt Zwykły
Homemade zwykły jogurt może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 2. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, mleko w proszku, jogurt, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Doskonały Zwykły Jogurt O Niskiej Zawartości Tłuszczu, Sev-jak zrobić domowy zwykły sev, oraz Domowy Jogurt Wegański (Jogurt Tofu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść duży garnek na płycie kuchennej i umieść w środku sterylne 5 pół-kufli słoików do konserw. Napełnij wystarczającą ilością wody, aby słoiki były zanurzone po szyje. Ustaw palnik na niską temperaturę. Celem jest, aby być w stanie utrzymać stałą temperaturę między 110 stopni F i 115 Stopni F (45 stopni C) przez 4 do 6 godzin. Okresowo sprawdzaj temperaturę za pomocą termometru cukierkowego lub mięsnego.
W międzyczasie wlej mleko i suche mleko do dużego rondla. Wymieszać, aby rozpuścić proszek i ustawić na średnim ogniu.
Ciepła, aż tylko na parze; termometr powinien czytać 180 stopni F (82 stopni C).
Zdejmij z ognia i umieść patelnię, aby dno siedziało w misce z lodowatą wodą. Schłodzić, aż temperatura spadnie do 115 Stopni F (45 stopni C).
Gdy osiągnie temperaturę, wyjmij ją z ognia i wymieszaj około 1 szklanki mleka do zwykłego jogurtu, aż do całkowitego wymieszania. Wymieszać tę mieszaninę z powrotem do miski mleka.
Wlać mieszaninę mleka do ciepłych szklanych słoików w granicach 1/2 cala od felg. Zestaw w ciepłej kąpieli wodnej. Poziom wody powinien być do poziomu jogurtu w słoikach. Gotuj bez osłony i utrzymuj temperaturę w temperaturze od 110 do 115 Stopni F (45 stopni C) przez 4 do 6 godzin. Lubię robić
Nie mieszaj ani nie szturchaj jogurtu w tym czasie-nawet jeśli jesteś kuszony! Może to spowodować, że stanie się wodnisty.
Kiedy czas się skończy, możesz sprawdzić jogurt, naciskając delikatnie na górze lub przechylając słoiki, aby sprawdzić, czy jest ustawiony. Odbywa się to, gdy jogurt jest jędrny, a na wierzchu znajduje się cienka warstwa żółtawego płynu.
Wyjąć słoiki z wody i osuszyć. Uszczelnij czystymi pokrywkami i pierścieniami. Powinny być dobre, aby przechowywać w lodówce przez 1 do 2 tygodni.
Pamiętaj, aby zaoszczędzić trochę więcej jako starter do następnej partii. Z biegiem czasu Twój domowy jogurt zacznie tracić swoją moc jako starter (jak tworzenie kopii kopii kopii), więc co czwartą lub piątą partię możesz użyć kupionego w sklepie jogurtu jako startera. Upewnij się, że na pojemniku jest napisane "żywe kultury aktywne". Powodzenia!