Domowy Chleb Jajeczny
Domowy chleb jajeczny może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten chleb ma 178 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, masło, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowy Chleb Ciabatta {I Najlepszy Chleb Czosnkowy Na Ziemi}, Domowy Chleb Żytni, oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w wodzie.
Dodać mleko, cukier, sól, jajka, masło i 3-1 / 2 szklanki mąki; dobrze wymieszać. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Na posypanej mąką powierzchni ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce; przekręć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 1-1 / 2 do 2 godzin.
Uderz w dół. Przykryć i odstawić do prawie dwukrotnie, o 30 minut. Podzielić na sześć porcji. Na parzonej powierzchni, każdy kształt W 14-in.- długa lina. Dla każdego bochenka oplot trzy liny razem na wysmarowanej blasze do pieczenia; szczypta kończy się uszczelnić. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 50 minut.
Ubij żółtko i wodę; umyj bochenki.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut.