Tofu Vindaloo
Tofu Vindaloo może być właśnie indyjskim przepisem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 418 kalorii , 15 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 75 osób. Mieszanka cebuli, fasoli garbanzo, grzybów i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Tofu Vindaloo , Tofu Vindaloo i Tofu Vindaloo .
Instrukcje
Podgrzej olej roślinny w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj imbir i gotuj, aż zacznie pachnieć i zacznie brązowieć, około 2 minut. Wymieszaj cebulę, kalafior i marchewkę. Gotuj i mieszaj, aż warzywa zmiękną, około 5 minut.
Wymieszaj proszek vindaloo i koncentrat pomidorowy, aż nie pozostaną grudki koncentratu pomidorowego. Wymieszaj mleko kokosowe, bulion warzywny i fasolę garbanzo. Delikatnie wymieszaj z tofu i grzybami, dopraw do smaku solą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, gdy vindaloo się gotuje.